ပရီးမီးယားလိဂ္ပြဲစဥ္ ၂၄ မွာ လီဗာပူးအသင္းကို တည္တည္ၿငိမ္ၿငိမ္နဲ႔ ရင္ဆိုင္ၿပီး သံုးမွတ္အျပည့္ ယူလိုက္တဲ့ လက္စတာေၾကာင့္ ပရီးမီးယားလိဂ္ ပရိသတ္ေတြ အေတြးမ်ားကုန္ပါတယ္။ အခု ဒုတိယေနရာက မန္စီးတီးကို သံုးမွတ္ျဖတ္ၿပီး ဦးေဆာင္ေနတဲ့ လက္စတာက တကယ္ပဲ ပရီးမီးယားလိဂ္ ဖလားရေတာ့မွာလား ဆိုတာကိုပါ။
လက္စတာအသင္း ဒီရာသီမွာ ပရီးမီးယားလိဂ္ ခ်န္ပီယံျဖစ္ႏို္င္ေခ်ရွိတဲ့ အေၾကာင္းျပခ်က္ (၅) ခု ရွိေနပါတယ္။
၁။ ဒီႏွစ္ထဲမွာ ပရီးမီးယားလိဂ္ ထိပ္သီးအသင္းေတြရဲ႕ ရမွတ္က ပံုမွန္ထက္ အေတာ္ေလး ေလ်ာ့နည္းေနပါတယ္။ ၁၇ႏွစ္အတြင္း တစ္ပြဲပွ်မ္းမွ်ရမွတ္ အနိမ့္ဆံုးကို ေရာက္ေနပါတယ္။ အရင္ႏွစ္ေတြက ခ်န္ပီယံျဖစ္ဖို႔ လိုအပ္တဲ့ပွ်မ္းမွ်ရလဒ္ထက္ ဒီႏွစ္မွာအာဆင္နယ္နဲ႔ မန္စီးတီးတို႔ ရထားတဲ့ ပွ်မ္းမွ်ရမွတ္က ပုိၿပီး ေလ်ာ့နည္းေနပါတယ္။
၂။ ဗာဒီနဲ႔ မာရက္ဇ္ အတြဲညီတာကလည္း လက္စတာဖလားရဖို႔ အေၾကာင္းျပခ်က္ တစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ ဒီကစားသမား ႏွစ္ဦးက တစ္ေယာက္တစ္လွည့္ဂိုးေပါက္ေတြ႔ေအာင္ ႀကိဳးစားေပးေနတာေၾကာင့္ ဂိုးရဖို႔ မပူရျပန္ပါဘူး။ လီဗာပူးနဲ႔ပြဲမွာလည္း ဗာဒီက ႏွစ္ဂိုးသြင္းခဲ့ျပန္ပါတယ္။
၃။ အျခား ၿပိဳင္ဘက္အသင္းႀကီးေတြက ဥေရာပၿပိဳင္ပဲြေတြနဲ႔ အလုပ္႐ႈပ္ေနႏိုင္ပါတယ္။ ခ်ယ္လ္ဆီး၊ အာဆင္နယ္နဲ႔ မန္စီးတီးတို႔ သံုးသင္းလို႔ ခ်န္ပီယံလိဂ္ ၁၆ သင္းအဆင့္မွာ ႐ုန္းကန္ၾကရဦးမွာပါ။ ဒီေတာ့ ဥေရာၿပိဳင္ပြဲေတြေၾကာင့္ ပရီးမီးယားလိဂ္မွာ အတိမ္းအေစာင္း ျဖစ္လာႏုိင္ပါတယ္။ စပါးနဲ႔ လီဗာပူးကလည္း ယူ႐ိုပါလိဂ္မွာ ကစားၾကရဦးမွာပါ။
၄။ အသင္းလူအင္အား ေတာင္းတင္းေနတာလည္း လက္စတာရဲ႕ အားသာခ်က္ တစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ အသင္းမွာ အဓိက ကစားသမားေတြအားလံုး ဒဏ္ရာျပႆနာ ကင္းစင္လွ်က္ရွိပါတယ္။ အိုကာဇာကီတို႔လို အခ်ိန္မေရြးဂိုးထသြင္းႏုိင္ၿပီး ဂိုးသြင္းဖို႔ ေထာက္ပံ့ေပးႏို္င္တဲ့ ကစားသမားေတြလည္း ရွိေနပါတယ္။
၅။ နည္းျပေရနီယာရီရွိအသင္းမွာ ရွိေနတာလည္း ဖလားရႏုိင္တဲ့ အေၾကာင္းျပခ်က္ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒီနည္းျပဟာ ႏို္င္ငံတကာ အေတြ႔အႀကံဳမ်ားလြန္းတဲ့ နည္းျပျဖစ္ၿပီး သူ႔ကို ခရီးသြားနည္းျပလို႔ေတာင္ ေခၚၾကပါတယ္။ အီတလီ၊ စပိန္၊ ျပင္သစ္ စတဲ့ႏုိင္ငံေတြအားလံုးက လိဂ္ေတြမွာ နည္းျပအျဖစ္ လုပ္ကိုင္ခဲ့ဖူးသူပါ။ အရင္ခ်ယ္လ္ဆီးကို ကုိင္တြယ္တုန္းကလည္း ဖလားရလုနီးနီးျဖစ္ခဲ့ဖူးပါတယ္။ အဲဒီရာသီတုန္းက အာဆင္နယ္အသင္း ရံႈးပြဲမရွိပဲ ဖလားရခဲ့လို႔သာ ေရနီယာရီရဲ႕ခ်ယ္လ္ဆီး ဒုတိယပဲ ရခဲ့တာပါ။
Credit – Duwun
Thursday, February 4, 2016
လက္စတာပရီးမီးယားလိဂ္ခ်န္ပီယံျဖစ္ဖို႕အေၾကာင္းျပခ်က္ ၅ ခု
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment